A livelihood to feel good about: Enacting values around animals, land, and food outside of the agricultural core
This paper presents and reflects on findings from ethnographic research conducted with small-scale farmers in the Parry Sound district, Ontario, Canada. The research highlights understandings of what it means to be a “good farmer” and explores how…
Listée dans Article | publication par groupe Canadian Food Studies / La Revue canadienne des études sur l’alimentation
Version 1.0 - publiée le 19 Mar 2025 doi: 10.15353/cfs-rcea.v10i1.599 - citer ceci
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Description
This paper presents and reflects on findings from ethnographic research conducted with small-scale farmers in the Parry Sound district, Ontario, Canada. The research highlights understandings of what it means to be a “good farmer” and explores how farmers enact their personal values and morals in efforts to produce “good food” for their communities. Central issues that emerge include notions of how to ethically care for animals and the land, as well as how to navigate tensions that can emerge while engaged in agricultural livelihoods. In their agriculturally peripheral location, participants point to how they imagine and embody possibilities about “good farming” and “good food” that challenge in various ways the larger-scale agricultural approaches that dominate agricultural core areas in southern Ontario.
Cet article présente, tout en y réfléchissant, les observations d’une recherche ethnographique menée auprès de petits producteurs agricoles dans le district de Parry Sound, en Ontario, au Canada. La recherche fait ressortir diverses interprétations de ce que signifie être « un bon fermier ». Elle explore la manière dont les agriculteurs appliquent leurs valeurs personnelles et morales dans leurs efforts pour produire de la « bonne nourriture » pour leurs communautés. Les principaux enjeux qui en émergent touchent la notion d’éthique dans les soins aux animaux et à la terre aussi bien que la manière de composer avec les tensions qui surviennent parfois dans les activités agricoles. Situés en périphérie des régions agricoles, les participants révèlent les possibilités qu’ils imaginent et souhaitent concrétiser en matière de « bonne agriculture » et de « bonne nourriture », possibilités qui défient de diverses façons les approches à grande échelle dominant les principales zones agricoles du sud de l’Ontario.
Citer ce travail
Les chercheurs doivent citer ce travail comme suit :
- Finnis, E., (2025), "A livelihood to feel good about: Enacting values around animals, land, and food outside of the agricultural core", HSSCommons: (DOI: 10.15353/cfs-rcea.v10i1.599)
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Notes
Original publication: Finnis, Elizabeh. "A livelihood to feel good about: Enacting values around animals, land, and food outside of the agricultural core." Canadian Food Studies / La Revue canadienne des études sur l'alimentation, vol. 10, no. 1, 2023, pp. 86-102. DOI: 10.15353/cfs-rcea.v10i1.599. This material has been re-published in an unmodified form on the Canadian HSS Commons with the permission of Canadian Food Studies / La Revue canadienne des études sur l'alimentation. Copyright © the author(s). Work published in CFS/RCÉA prior to and including Vol. 8, No. 3 (2021) is licensed under the Creative Commons CC BY license. Work published in Vol. 8, No. 4 (2021) and after is licensed under the Creative Commons CC BY-SA license. For details, see creativecommons.org/licenses/.
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